Franța: Autoritățile doresc ca cetățenii să își petreacă anul acesta vacanța de vară în Franța

  • 25 Mai 2020 08:30
Franța: Autoritățile doresc ca cetățenii să își petreacă anul acesta vacanța de vară în Franța

Guvernul francez nu dorește ca cetățenii săi să călătorească în străinătate în această vară și recomandă ca aceștia să își petreacă vacanțele în Franța, a afirmat duminică ministrul tranziției ecologice și solidare Elisabeth Borne, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

La începutul lunii mai, președintele Emmanuel Macron a declarat că este puțin probabil ca francezii să poată efectua călătorii importante în străinătate în această vară și chiar și călătoriile în Europa ar putea fi limitate pentru a reduce riscul reapariției epidemiei COVID-19.

Într-un interviu acordat postului de radio France Inter, Elisabeth Borne a anunța că în cursul acestei săptămâni guvernul va decide asupra posibilității de a relaxa regulile privitoare la călătoriile în plan intern, limitate în prezent pe o rază de cel mult 100 km față de propria locuință.

Ministrul tranziției ecologice și solidare a afirmat că parcurile din Paris vor continua să rămână închise deocamdată, întrucât capitala Franței se află încă în "zonă roșie" pe harta răspândirii noului coronavirus.

Primarul Parisului Anne Hidalgo a cerut în mod repetat guvernului să redeschidă parcurile, întrucât parizienii, care locuiesc în general în apartamente fără grădini, au tendința de a se întâlni în jurul parcurilor închise, unde este dificil ca regulile de distanțare socială să fie respectate. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău