Franța | Autoritățile deschid anchetă asupra violențelor comise de forțele de ordine pe 1 mai, la Paris

  • 04 Mai 2019 20:42
Franța | Autoritățile deschid anchetă asupra violențelor comise de forțele de ordine pe 1 mai, la Paris

Inspecția generală a poliției naționale (IGPN) a fost însărcinată să ancheteze asupra posibilelor violențe comise de forțele de ordine în timpul manifestației de 1 mai de la Paris după difuzarea mai multor înregistrări video, printre care și una în care un polițist introduce un baston în pantalonii unui bărbat reținut, informează surse din poliție citate sâmbătă de AFP.

În aceste imagini pot fi văzuți polițiști în civil cu căști, care rețin un bărbat în mijlocul unei mulțimi pe bulevardul Montparnasse, în sudul capitalei. Mai mulți manifestanți scandează "toată lumea detestă poliția".

Este momentul în care unul dintre polițiști introduce bastonul în pantalonii bărbatului imobilizat, la nivelul feselor. Acesta este apoi scos din mulțime.

Prefectul poliției din Paris a sesizat IGPN pentru ca inspecția să ancheteze asupra acestor fapte, dar și asupra altor două cazuri de violențe prezumate dezvăluite de înregistrările video.

În prima un polițist cu cască pălmuiește violent un manifestant, iar în cea de a doua un alt membru al forțelor de ordine aruncă cu o piatră de pavaj în timpul manifestației.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă judiciară în cele trei cazuri și a încredințat investigațiile IGPN.

Defilarea tradițională de 1 mai s-a derulat la Paris într-o ambianță tensionată, care au început înainte de plecarea în marș și au continuat de-a lungul întregului parcurs.

"Dacă există o culpă, vor exista sancțiuni, administrative și judiciare", a declarat vineri ministrul de interne Christophe Castaner, în cadrul unui briefing de presă.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău