Franța | Atentat terorist împotriva unei școli, dejucat de poliție

  • 03 Aprilie 2019 15:46
Franța | Atentat terorist împotriva unei școli, dejucat de poliție

Poliția franceză a dejucat săptămâna trecută un atentat asupra unei școli și a arestat două persoane implicate în această tentativă, au declarat miercuri agenției EFE surse judiciare, potrivit Agerpres.

Cei doi bărbați care puneau la cale atentatul, născuți în anul 1998, au fost arestați pe 25 martie la Paris și în prezent se află în arest preventiv. Conform postului BFMTV, în timpul interogatoriului, care a durat 96 de ore, unul dintre ei a recunoscut planurile de comitere a atentatului și s-a declarat drept ''fiu spiritual'' al lui Mohamed Merah, care în 2012 a comis o serie de atentate, inclusiv cel asupra unui școli evreiești din orașul Toulouse.

Intenția sa era să atace copiii din școală și polițiști, în mod special un agent care îl arestase cu câteva luni în urmă pentru un delict mărunt.

Serviciile secrete franceze au descoperit aceste planuri și au reușit astfel să dejoace acțiunea ce părea să corespundă modului de operare al grupării jihadiste Statul Islamic.

Deși în materialele informatice ale celor doi suspecți nu s-au găsit elemente de propagandă jihadistă, investigația a ajuns la concluzia că înaintea arestării ei au șters istoricul paginilor vizualizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău