Franța: Atacatorul de la prefectura poliției din Paris se convertise la islam

  • 04 Octombrie 2019 08:45
Franța: Atacatorul de la prefectura poliției din Paris se convertise la islam

Bărbatul care a ucis cu lovituri de cuțit patru funcționari în sediul prefecturii poliției din Paris joi, înainte de a fi împușcat, "se convertise la islam în urmă cu 18 luni", informează AFP, citând o sursă apropiată dosarului, preluat de Agerpres.

Născut în Martinica (Antilele franceze), acest agent administrativ de 45 de ani era informatician la Direcția de informații a prefecturii poliției din Paris și suferea de surditate.

Agresiunea s-a produs chiar în interiorul acestui loc emblematic care regrupează mai multe mari direcții ale poliției pariziene, situat în centrul istoric al capitalei franceze, în apropierea catedralei Notre-Dame.

El a înjunghiat mai întâi cu un cuțit de bucătărie trei persoane care se aflau în birourile serviciului său, iar apoi a lovit mortal o funcționară administrativă pe o scară.

În curtea clădirii, un polițist i-a ordonat să lase cuțitul, făcând ulterior uz de armă. Atins la cap, atacatorul a fost ucis.

"Era o persoană obișnuită, cineva foarte calm. Îl vedeam mergând la moschee, dar avea o conduită normală", a relatat pentru AFP o vecină. Potrivit localnicilor, el avea doi copii, de nouă și trei ani.

Acest funcționar "nu prezentase niciodată abateri comportamentale", nici "cel mai mic semn de alertă", a declarat ministrul francez de interne, Christophe Castaner.

Președintele francez Emmanuel Macron a calificat joi drept o "adevărată dramă" moartea celor patru funcționari uciși în miezul zilei de un coleg la prefectura poliției din Paris.

Șeful statului s-a deplasat la fața locului pentru "a-și exprima sprijinul și solidaritatea cu întregul personal", potrivit Palatului Elysee. "Ei sunt în stare de șoc, este unul dintre colegii lor care a ucis alți patru", a comentat Emmanuel Macron în cursul serii, în timpul unei deplasări la Rodez (sud).

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău