Franța anunță trimiterea de transportoare blindate de personal în Ucraina

  • 28 Iunie 2022 11:34
Franța anunță trimiterea de transportoare blindate de personal în Ucraina

Ministrul apărării Sebastien Lecornu a anunțat că Franța va trimite în Ucraina cantități semnificative de transportoare blindate pentru trupe, într-un interviu publicat luni seară, informează marți AFP.

"Pentru a se deplasa rapid în zonele aflate sub tirul inamicului, armata are nevoie de vehicule blindate", a subliniat ministrul francez într-un interviu apărut pe site-ul cotidianului Parisien-Aujourd'hui. Prin urmare, Franța va "livra, în cantități semnificative, vehicule de transport de acest tip, care sunt înarmate", a adăugat el.


Sebastien Lecornu a confirmat, de asemenea, trimiterea în Ucraina a șase tunuri Caesar suplimentare, în plus față de cele 12 trimise deja.

Cu toate acestea, oficialul francez nu a oferit detalii despre data la care vor fi trimise aceste întăriri, anunțate de șeful statului Emmanuel Macron pe 16 iunie în timpul vizitei sale la Kiev.

Referitor la livrarea rachetelor antinavă, solicitate de Kiev pentru a "deschide breșe în această blocadă maritimă impusă de Rusia și care privează multe țări de livrările de cereale și materii prime", aceasta "face parte din dosarele aflate în studiu", a adăugat ministrul francez, fără a furniza detalii suplimentare.

De la începutul ofensivei militare lansate de Moscova în Ucraina pe 24 februarie, Parisul a livrat Kievului tunuri Caesar, rachete antitanc Milan și rachete antiaeriene Mistral.

La mijlocul lunii aprilie, fostul ministru al apărării Florence Parly estimase la peste o sută de milioane de euro valoarea echipamentelor militare livrate Ucrainei de Franța. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău