Franța anunță lichidarea unui lider important al filialei nord-africane a rețelei Al-Qaida

  • 13 Noiembrie 2020 11:25
Franța anunță lichidarea unui lider important al filialei nord-africane a rețelei Al-Qaida

Forțele franceze l-au ucis pe Bah ag Moussa, un lider militar important al filialei nord-africane a rețelei teroriste Al-Qaida, în timpul unei operațiuni desfășurate în nord-estul statului Mali, a anunțat vineri ministrul francez al forțelor armate Florence Parly, potrivit Reuters.

Fostul colonel în armata maliană, cunoscut și sub numele Bamoussa Diarra, era 'mâna dreaptă' a lui Iyad Ag Ghali, liderul celei mai active grupări jihadiste din Mali, Jama'at Nusrat al-Islam wal-Muslimin (JNIM), care a comis numeroase atacuri contra unor militari și civili în Mali și Burkina Faso.

''Figură istorică a mișcării jihadiste din Sahel, Bah ag Moussa este considerat responsabil pentru câteva atacuri împotriva forțelor maliene și internaționale'', a menționat Parly într-o declarație.

Bah ag Moussa, care se afla pe lista teroriștilor urmăriți de SUA, a fost lichidat marți într-o operațiune la care au participat trupe la sol elicoptere și survine unei serii de misiuni în care forțele franceze au ucis zeci de combatanți islamiști în ultimele săptămâni.

''Acesta este un succes major în lupta împotriva terorismului'', a adăugat Florence Parly.

Fostă putere colonială, Franța are peste 5.100 de soldați în Africa subsahariană a căror principală misiune este combaterea militantismului islamist în regiune. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău