Franța anulează discuțiile cu Rusia la nivelul miniștrilor de externe: Vladimir Putin “nu mai onorează semnătura Rusiei”

  • 23 Februarie 2022 10:30
Franța anulează discuțiile cu Rusia la nivelul miniștrilor de externe: Vladimir Putin “nu mai onorează semnătura Rusiei”

Franța consideră că Vladimir Putin “nu mai onorează semnătura Rusiei”, iar Ministerul Afacerilor Externe de la Paris a decis, în contextul evoluțiilor din criza Rusia-Ucraina, anularea discuțiilor dintre ministrul de externe Jean-Yves Le Drian cu omologul rus, Serghei Lavrov.

Vladimir Putin “nu mai onorează semnătura Rusiei. Acum nu mai există reguli privind stabilitatea și securitatea Europei. Instrumentele, tratatele, actele juridice care asigurau stabilitatea Europei sunt toate desuete”, a afirmat, marți seară, Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de externe, citat de cotidianul Le Figaro, informează Digi24.

Le Drian a făcut aceste afirmații într-o conferință de presă ce a urmat reuniunii de urgență a miniștrilor de externe din UE, care au aprobat în unanimitate un pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse ca urmare a deciziei președintelui Vladimir Putin de a recunoaște independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

Miniștrii de externe ai statelor UE au convenit să impună sancțiuni împotriva a 27 de oficiali și entități din Rusia, printre care bănci și sectorul de apărare rus, precum să și limiteze accesul Rusiei la piețele de capital europene.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău