Franța a decis să prelungească până la 1 iunie starea de urgență sanitară

  • 09 Februarie 2021 19:55
Franța a decis să prelungească până la 1 iunie starea de urgență sanitară

Franța a decis să prelungească din nou starea de urgență sanitară la nivel național, până la 1 iunie 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus, transmite Digi24.ro.

Adunarea Națională, Camera inferioară a Parlamentului Franței, a aprobat, marți seară, decizia prelungirii stării de urgență sanitară pentru alte aproape patru luni, informează Agenția France-Presse și postul Europe 1, citate de Mediafax.

Decizia prelungirii stării de urgență sanitară a fost aprobată definitiv de Adunarea Națională cu un raport de voturi de 278 la 193.

Starea de urgență sanitară permite impunerea de restricții, inclusiv privind deplasarea, în contextul pandemiei.

Franța a raportat până în prezent 3,4 milioane de cazuri de coronavirus și 79.572 de decese. De mai bine de două săptămâni la nivel național este în vigoare o interdicție de circulație pe timpul nopții la nivel național, părăsirea locuinței după ora 18:00 nefiind permisă decât în situații excepționale.

La nivel mondial, până în prezent au fost raportate 106,6 milioane de cazuri de coronavirus și 2,33 de milioane de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Cele mai afectate țări sunt Statele Unite, India, Brazilia, Marea Britanie și Rusia.

Sursa: DIGI24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău