Franța a adoptat două legi care vizează combaterea „fake news” în timpul alegerilor

  • 21 Noiembrie 2018 19:10
Franța a adoptat două legi care vizează combaterea „fake news” în timpul alegerilor

Adunarea Națională a Franței a adoptat două legi pentru combaterea informațiilor false în timpul alegerilor, în pofida criticilor din partea opoziției, relatează dpa, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Noile legi le vor permite judecătorilor, în perioada premergătoare alegerilor, să dispună ca firmele de internet să înlăture "acuzațiile sau alegațiile incorecte sau înșelătoare" care este probabil să influențeze alegerile dacă sunt difuzate pe scară largă printr-un serviciu de internet.

Firmele de internet de o anumită mărime vor trebui să furnizeze toate informațiile solicitate despre anumiți clienți care promovează conținuturi legate de chestiuni de interes public înainte de vot.

De asemenea, noile prevederi le conferă autorităților audiovizuale atribuții mai ample de a respinge sau de a anula licențe pentru posturile de radio și televiziune care sunt în proprietatea sau sunt influențate de guverne străine.

Partidul de centru al președintelui Emmanuel Macron și aliații săi și-au folosit marți majoritatea din camera inferioară a parlamentului pentru a adopta legile, opoziția de dreapta și de stânga votând împotrivă.

Votul a invalidat opțiunea Senatului cu înclinații conservatoare, care a respins propunerile legislative, afirmând că foarte probabil vor fi ineficiente și, în același timp, că ar amenința libertatea de expresie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău