Francezii vârstnici și vulnerabili, imunizați cu a treia doză de vaccin anti-Covid. Anunțul lui Emmanuel Macron

  • 05 August 2021 14:35
Francezii vârstnici și vulnerabili, imunizați cu a treia doză de vaccin anti-Covid. Anunțul lui Emmanuel Macron

Franța va imuniza cu o a treia doză de vaccin anti-COVID persoanele vârstnice și vulnerabile, campania de rapel urmând să aibă loc în septembrie. Anunțul a fost făcut de președintele Emmanuel Macron.

Macron a confirmat joi că guvernul său se pregătește să organizeze o campanie de rapel de consolidare împotriva COVID-19 "la începerea anului școlar" în septembrie pentru "cei mai în vârstă și mai vulnerabili", relatează AFP și Reuters.

"Da, va fi nevoie, după toate probabilitățile, de o a treia doză, nu pentru toată lumea imediat, dar în orice caz pentru cei mai în vârstă și cei mai vulnerabili, în acest stadiu, dar învățăm cu fiecare etapă", a explicat el într-o înregistrare video, scrie Agerpres.

Macron anunțase deja în 12 iulie principiul unei campanii de rapel la cele două doze de ser la începutul anului școlar pentru cei mai vulnerabili, la fel ca alte țări, cum este cazul Israelului.

De luni, șeful statului postează pe rețelele de social media, în special pe Instagram și TikTok, în vogă în rândul tinerilor, explicații cu iz pedagogic despre vaccin, în contextul în care în câteva zile urmează să fie aplicat un permis de sănătate obligatoriu, care va fi extins la noi locuri publice, inclusiv cafenele și restaurante. Legea privind introducea permisului obligatoriu de sănătate se află în dezbatere la Consiliul constituțional, al cărui verdict este așteptat în decursul zilei.

La începutul lunii august, Germania a anunțat că va propune de la 1 septembrie administrarea unei a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru categoriile de persoane în vârstă și cele vulnerabile, precum și pentru persoanele care nu au primit un vaccin ARN mesager.

În prezent, a treia doză este recomandată numai persoanelor cu imunitate deficitară, precum și celor care au primit un transplant.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău