Francezii se grăbesc să se vaccineze cu doza ''booster'' anti-COVID, după ce Guvernul a înăsprit restricțiile

  • 10 Noiembrie 2021 17:10
Francezii se grăbesc să se vaccineze cu doza ''booster'' anti-COVID, după ce Guvernul a înăsprit restricțiile

Numărul programărilor făcute pe platformele de vaccinare anti-COVID-19 din Franța a crescut spectaculos, după ce președintele Emmanuel Macron a anunțat o serie de măsuri pentru a-i determina pe rezidenții vârstnici să se vaccineze cu doze de supra-rapel ("booster"), informează miercuri DPA, potrivit Agerpres.

Aproape 150.000 de francezi și-au făcut programări pentru doza "booster" doar în ziua de marți pe Doctolib, au anunțat miercuri reprezentanții acestei populare platforme online franceze.

Începând de la jumătatea lunii decembrie, persoanele de peste 65 de ani din Franța trebuie să fie vaccinate cu doza "booster" pentru ca pașapoartele lor de vaccinare să rămână valide.

Rezidenții francezi vor trebui să prezinte acest document, o dovadă a trecerii prin boală sau un test COVID-19 cu rezultat negativ pentru a putea să meargă la restaurante și în baruri, să călătorească cu avionul sau cu trenul pe distanțe lungi.

Aceste măsuri se vor aplica în anumite cazuri și în ceea ce privește accesul la locul de muncă.

Din decembrie, francezii de peste 50 de ani vor deveni eligibili pentru vaccinarea cu doza "booster", a adăugat Emmanuel Macron.

Într-o alocuțiune televizată marți seară, președintele francez și-a îndemnat compatrioții să meargă să se vaccineze, avertizând totodată că pandemia de COVID-19 încă nu s-a încheiat.

Referindu-se la noua creștere a numărului de infectări din Franța, Emmanuel Macron a făcut următoarea declarație: "Programați-vă acum. Vaccinați-vă ca să vă protejați. Vaccinați-vă ca să trăiți normal".

După ce Franța a început să administreze doze "booster" la sfârșitul lunii august, aproximativ 3,8 milioane de rezidenți - din totalul de 7,7 milioane de persoane deocamdată eligibile - au primit deja o astfel de doză suplimentară.

Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne, a anunțat miercuri că Poliția va opera verificări stricte pentru a se asigura că noile măsuri vor fi respectate.

Rata de incidență la șapte zile din Franța - numărul infectărilor înregistrate la 100.000 de persoane într-o săptămână - este în prezent de aproape 75.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău