Francezii prinși cu certificate COVID false nu vor fi sancționați dacă decid să se vaccineze

  • 15 Februarie 2022 14:07
Francezii prinși cu certificate COVID false nu vor fi sancționați dacă decid să se vaccineze

Persoanele prinse cu un certificat COVID fals în Franța nu vor fi sancționate dacă decid în cele din urmă să se vaccineze, conform unei noi măsuri publicate luni de autoritățile sanitare franceze, transmite DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, a fost creată totodată o procedură prin care centrele de vaccinare să poată șterge certificatele false din baza de date națională și nu va mai fi necesar ca poliția să fie informată în legătură cu documentele falsificate.

Guvernul francez estimase recent că aproximativ 200.000 de certificate false de vaccinare circulau în întreaga țară. Mai multe persoane au fost prinse de poliție piratând date personale pentru a crea mii de documente false.

Termenul limită pentru imunizarea cu doza booster a fost scurtat în Franța începând de marți, informează Agerpres. În prezent este necesară o a treia doză de vaccin anti-COVID nu mai târziu de patru luni după cea de-a doua doză pentru prelungirea valabilității certificatului COVID.

Fără acest document, accesul la viața publică în Franța este restrâns considerabil. Populația trebuie să fie vaccinată sau trecută prin boală pentru a putea participa la evenimente sportive și culturale sau pentru a merge la cinematografe, cafenele și restaurante. Certificatul este de asemenea necesar pentru a călători cu avionul sau pentru călătorii pe distanțe mari cu trenul.

Conform ultimelor date publicate de autorități, 78,9% din populația Franței este vaccinată cu schema de bază și 55,2% a primit o doză de rapel.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Mon
23
Tue
22
Wed
12
Thu
10
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău