Fracțiunea PAS din CMC face apel către Primăria Chișinău să întreprindă măsuri pentru a pune în aplicare proiectul aprobat la mijlocul lunii agust

  • 20 August 2020 13:18
Fracțiunea PAS din CMC face apel către Primăria Chișinău să întreprindă măsuri pentru a pune în aplicare proiectul aprobat la mijlocul lunii agust

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău face apel către Primărie și CMC să întreprindă măsuri pentru a pune în aplicare proiectul aprobat la mijlocul lunii agust, anul curent, care prevede sortarea și reciclarea deșeurilor menajere solide în municipiu.

Potrivit consilierilor PAS, sortarea și reciclarea deșeurilor ar reduce cu 90 la sută cantitatea depozitată la Poligonul din Țînțăreni.

Poligonul de la Țânțăreni trebuie să fie exploatat corect și cu diminuare semnificativă a volumelor de deșeuri transportate din oraș spre poligon pe viitor, ceea ce poate să se producă doar dacă sortăm și reciclăm deșeurile. Primăria Chișinău suportă cheltuieli de zeci de milioane de lei pentru transportarea deșeurilor, întreținerea depozitelor, plăți la localnici, a menționat președintele fracțiunii PAS în CMC, Vasile Grădinaru.

Consilierii PAS menționează că depozitarea deșeurilor menajere solide are un impact negativ asupra mediului, dar și sănătății oamenilor.

Ultima decizie adoptat la ultima ședință a CMC a ținut de implementarea soluției tehnice de colectare și sortare a deșeurilor menajere solide în municipiul Chișinău. Această decizie ține de promovarea implementării parteneriatului public privat pentru a asigura serviciu de sortare a deșeurilor și din cauză că acest serviciu nu poate să fie început de mâine, totodată, în decizie ne-am asigurat că o treaptă temporară va fi asigurată de un agent economic care va fi selectat printr-o licitație, a spus consilierul PAS în CMC, Ina Coșeru.

Potrivit Inei Coșeru, la următoarele ședințe ale CMC urmează să fie identificate mijloace financiare pentru a pune în aplicare mecanismul de sortare a deșeurilor.

Anual, la Poligonul din Tînțăreni sunt depozitate peste 180 de mii de tone de deșeuri menajere solide.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău