Fracțiunea PAS din CMC cere demisia șefului Direcției autorizare și disciplina în construcții, Gheorghe Aricov

  • 15 Decembrie 2020 13:01
Fracțiunea PAS din CMC cere demisia șefului Direcției autorizare și disciplina în construcții, Gheorghe Aricov

Consilierii PAS din CMC susțin că șeful interimar al Direcției autorizare și disciplină în construcții, Gheorghe Aricov, se află în funcție pe baza de loialitate și nu a competenței, iar anterior ar fi fost acuzat de escrocherie și delapidarea unei companii străine. Mai mult, astăzi, 15 decembrie, consilierii municipali PAS Vasile Grădinaru și Zinaida Popa au cerut în cadrul unei conferințe de presă demisia lui.

,,În anul 2006, în Moldova, 2 cetățeni străini au fondat compania Monarch Developments, care avea drept scop construcția unui bloc de locuit pe strada Nicolae Anestiadi. Între cei doi co-fondatori ai întreprinderii s-a iscat un conflict. Gheorghe Aricov s-a prezentat lor drept reprezentantul Președinției Republicii Moldova în relațiile cu investitorii străini, arătându-le o fotografie în care era alături de Vladimir Voronin.  Prin înșelăciune l-a convins pe proprietarul companiei să-i elibereze o procură cu împuterniciri de reprezentare, inclusiv pe litigii civile și să semneze 5 foi albe. În timpul aflării proprietarului în afara țării în scop medical, Aricov s-a folosit de actele respective pentru a se auto-numi în funcția de administrator al companiei. Odată ajuns în funcția de administrator al companiei, Gheorghe Aricov a înstrăinat la prețuri derizorii mai multe spații și  apartamente care aparțineau companiei, beneficiarul final al schemei fiind chiar el însuși. Având statutul de administrator, Gheorghe Aricov a achitat din contul SRL Monarch Developments construcția unei case particulare pe Strada Primăverii 22” a declarat consiliera PAS, Zinaida Popa.

Mai mult de atât, potrivit consilierilor PAS, pe activitatea lui Gheorghe Aricov în calitate de administrator al companiei Monarch Developments a fost deschis un dosar penal, iar în cadrul acestui dosar a fost efectuată o expertiză de către Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare a Ministerului Afacerilor Interne, în care se vorbește că Aricov cu alte persoane interpuse au falsificat actele de primire predare a bunurilor imobile.

,,În luna octombrie 2007, fondatorul companiei Monarch Developments a revenit în Republica Moldova și a depistat abuzurile și actele infracționale comise de către Gheorghe ARICOV a emis ordin de eliberare din funcție a acestuia. Prin hotărârea instanței de fond, menținută prin decizia Curții Supreme de Justiție din 25 februarie 2009, s-a stabilit că Gheorghe ARICOV, în lipsa împuternicirilor fondatorului companiei, a încheiat contracte de înstrăinare a bunurilor imobile care contravineau interesului companiei”,  a mai adăugat Zinaida Popa

Prin urmare, fracțiunea PAS din cadrul Consiliului municipal  cere demisia urgentă a lui Gheorghe Aricov. De asemenea, fracțiunea PAS cere primarului general, Ion Ceban, să depună eforturi maxime în a numi oameni corecți, profesioniști și integri în funcții publice din cadrul primăriei.

Reprezentanții Primăriei Chișinău vizați în declarațiile consilierilor PAS nu au comentat, depcamdată, situația expusă. 


 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău