Fracțiunea PAS are un nou deputat. CC a validat mandatul lui Porțevschi Vasile

  • 04 August 2022 11:01
Fracțiunea PAS are un nou deputat. CC a validat mandatul lui Porțevschi Vasile

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate are un deputat nou. Este vorba despre Vasile Porțevschi, candidat supleant pe listele PAS. Curtea Constituțională i-a validat mandatul de parlamentar, transmite IPN.

Curtea Constituțională s-a pronunțat după ce a fost sesizată de către Comisia Electorală Centrală, care a luat act de vacanța mandatului. Vicepreședintele CEC, Pavel Postica, a declarat că la Comisia Electorală Centrală a fost prezentată declarația candidatului supleant Svetlana Dimitrioglo, prin care aceasta a refuzat mandatul. Următorul pe listele PAS este Vasile Porțevschi, care prin declarația sa a confirmat atribuirea mandatului de deputat.

Vasile Porțevschi, în vârstă de 34 de ani, a absolvit Universitatea Pedagogică de Stat ,,Ion Creangă”, Facultatea Informatică și Tehnologii Informaționale, având și studii de master. În prezent este profesor la școala Profesională din orașul Nisporeni și este și președinte al Organizației teritoriale Nisporeni a PAS.

Vacanța mandatului de ales parlamentar a intervenit urmare a cererii de demisie a deputatului Bolea Vladimir, desemnat ministru al agriculturii și industriei alimentare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău