Fracțiunea parlamentară a Platformei DA solicită convocarea de urgență a ședinței Legislativului pentru a-i audia pe ministrul Afacerilor Interne

  • 08 Octombrie 2020 11:00
Fracțiunea parlamentară a Platformei DA solicită convocarea de urgență a ședinței Legislativului pentru a-i audia pe ministrul Afacerilor Interne

Fracțiunea parlamentară a Platformei DA solicită convocarea de urgență a ședinței Legislativului pentru a-i audia pe ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, și directorul Serviciului de Informație și Securitate, Alexandr Esaulenco, în legătură cu răpirea, în dimineața zilei de ieri, a unui polițist de la Inspectoratul de Poliție din Florești de către angajați ai așa-numitului minister al securității de la Tiraspol.

Președintele fracțiunii, Alexandru Slusari a anunțat că a fost pregătiră și o moțiune simplă asupra activității MAI. El a criticat modul în care instituțiile statului au reacționat la răpirea polițistului, menționând că securitatea Republicii Moldova este în pericol. 

Toate aceste acțiuni s-au produs pe fundalul inacțiunii organelor speciale, organelor de forță cum ar fi SIS și Ministerul Afacerilor Interne. Sunt mai multe întrebări față de acești domni și trebuie de tras, din punctul nostru de vedere, și niște concluzii. Atâta timp cât la noi organele de forță vor lupta pe intern cu opoziția  și o să închidă ochii la pericolul care vine de peste Nistru, țara este în pericol. Noi parlamentarii trebuie să reacționăm, a menționat Alexandru Slusari. 

Deputații fracțiunii Platforma DA a făcut apel către deputați să semneze cererea de de convocare a ședinței Biroului permanent al Parlamentului, moțiunea simplă asupra activității MAI, dar și să susțină proiectul de hotărârea cu privire la declararea neîncrederii directorului SIS. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău