Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate are un deputat nou

  • 30 Ianuarie 10:40
Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate are un deputat nou

Deputat nou în fracțiunea PAS. Este vorba despre Veronica Briceag, candidat supleant pe listele PAS, al cărei mandat a fost validat de către Curtea Constituțională, transmite IPN.

Curtea s-a pronunțat marți la solicitarea Comisiei Electorale Centrale. Secretarul CEC, Alexandr Berlinschii, a declarat că pe 23 ianuarie Comisia a luat act de hotărârea Parlamentului prin care s-a declarat vacant mandatul de deputat. La aprobarea hotărârii cu privire la propunerea de a valida mandatul, s-a ținut cont de declarațiile candidaților supleanți Iurie Melinte și Victoria Butuc-Guranda prin care aceștia au refuzat mandatul de deputat.

Astfel, s-a propus validarea mandatului de deputat al candidatului supleant, Veronica Briceag. În prezent ea este șefa Cabinetului ministrului mediului. De asemenea, este consilier PAS în Consiliul municipal Chișinău, iar ca urmare a validării urmează să renunțe la mandatul din CMC. Veronica Briceag are 43 de ani și este contabil de meserie.

„Cunosc faptul că în 30 de zile trebuie să-mi asum să depun mandatul de consilier municipal, care sunt la moment pentru a obține mandatul de deputat. Voi înlătura toate interdicțiile”, a precizat Veronica Briceag.

Vacanța mandatului a survenit în urma cererii de demisie a deputatei Galina Sajin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău