Fotografii rare cu regina Elisabeta a II-a lucrând ca mecanic în Al Doilea Război Mondial, scoase la licitație

  • 06 Noiembrie 2022 19:12
Fotografii rare cu regina Elisabeta a II-a lucrând ca mecanic în Al Doilea Război Mondial, scoase la licitație

O serie de fotografii și documente ale reginei Elisabeta a II-a din perioada în care lucra ca mecanic, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au fost scoase la licitație.

Casa de licitații Reeman Dansie anunță că licitația va avea loc pe 8 noiembrie și pornește de la suma de 2.000 de lirre sterline, adică circa 2.200 de euro. Fotografiile și documentele de arhivă au aparținut maiorului Violet Wellesley, care a fost instructorul militar al lui Elizabeth Windsor în timpul războiului, în Corpul Teritorial Auxiliar al Femeilor (Armata Teritorială), transmite digi24.ro.

Pe lângă șapte fotografii alb-negru ale prințesei britanice atunci în vârstă de 19 ani se află și un permis de conducere temporar, eliberat în timpul serviciului.

Înainte de moartea sa, în 1971, Wellesley a ordonat cu strictețe ca documentele și fotografiile să nu fie vândute decât după moartea Elisabetei a II-a, „pentru a nu o jigni pe regină”. Fotografiile sunt însoțite de memoriile lui Wellesley, înregistrate de biograful regal, Sir John Wheeler-Bennett. Maiorul Wellesley își amintește cum viitoarea regină „a insistat să nu fie tratată preferențial”. În 1945, Elisabeta a II-a devenit prima femeie din familia regală britanică membru activ în Serviciile Armatei, transmite digi24.ro.

A petrecut cea mai mare parte a timpului la Secția de Instruire în Transport Mecanic din Camberley, Surrey.Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
22
Fri
21
Sat
25
Arhivă Radio Chișinău