Fotografia unui om cuprins de flăcări în timpul protestelor din Venezuela, câștigătoarea World Press Photo 2018

  • 14 Aprilie 2018 11:16
Fotografia unui om cuprins de flăcări în timpul protestelor din Venezuela, câștigătoarea World Press Photo 2018

O fotografie impresionantă a unui bărbat care fuge cuprins de flăcări în timpul protestelor din Venezuela, realizată de fotoreporterul agenției France Presse Ronaldo Schemidt, a primit, la Amsterdam, prestigiosul premiu World Press Photo 2018, informează DPA.

Autorul fotografiei câștigătoare, intitulată ''Venezuela Crisis'', va fi răsplătit cu suma de 10.000 de euro.

Ronaldo Schemidt, fotograf AFP în Mexico, l-a surprins pe Jose Victor Salazar Balza, în vârstă de 28 de ani, în timpul protestelor violente împotriva președintelui Nicolas Maduro, care au avut loc în Caracas, în mai 2017.

Balza, care poartă o mască de gaze în imagine, a fost imortalizat după ce a fost cuprins de flăcările răspândite de rezervorul unei motociclete incendiate. Tânărul a supraviețuit incidentului, dar a suferit arsuri de gradul unu și doi.

Imaginea, care a fost preferată celorlalte cinci instantanee intrate în competiție, a fost descrisă, de către președinta juriului Magdalena Herrera, ca „o fotografie clasică, plină de energie și dinamism”.

„Nu îl reprezintă doar pe el și propria arsură, ci și ideea unei Venezuele în flăcări”, a spus un membru al juriului, Whitney C Johnson.

Fotograful irlandez Ivor Prickett a fost nominalizat anul acesta de două ori în categoria principală pentru imaginile realizate în Mosul.

În cadrul ceremoniei, 42 de fotografi au fost premiați în cadrul celor opt categorii separate ale competiției la care s-au înscris peste 4.500 de fotografi și peste 73.000 de imagini.

Toate fotografiile câștigătoare vor fi prezentate publicului în cadrul unei expoziții organizate în 45 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău