FOTO/VIDEO | „Viespile Negre”: Armata americană este asistată acum de „insecte”

  • 17 Februarie 2019 10:08
FOTO/VIDEO | „Viespile Negre”: Armata americană este asistată acum de „insecte”

După mai mult de patru ani de experimente și analize, armata Statelor Unite a inițiat un program prin care trimite drone de tip nano, numite „Viespi Negre”, la unități operaționale. Această tehnologie va schimba complet modul prin care soldații operează pe câmpul de luptă, scrie thedrive.com

„Elicopterul” de mici dimensiuni va oferi brigadelor o metodă mai bună de recunoaștere a mediului din jur și le va permite soldaților să patruleze zone fără ca aceștia să fie puși în pericol.

La data de 9 ianuarie 2019, armata americană a dezvăluit că divizia de Senzori și Lasere a Soldaților a trimis primele 60 de „Viespi Negre” la un grup de unități nespecificate. Mai târziu, pe 24 ianuarie, compania care a dezvolat dronele, FLIR Systems, a anunțat că a primit un contrat în valoare de peste 39 de milioane de dolari pentru a trimite mai multe drone, în anii următori.

FOTO/VIDEO | „Viespile Negre”: Armata americană este asistată acum de „insecte”

„Echipamentul este din ce în ce mai mic, iar motivul cât se poate de simplu. Soldații pot fi echipați mai ușor”, declară într-un interviu, Sunny Koshal, șeful departamentului de suport pentru soldați. „Această dronă poate încăpea în orice buzunar”, adaugă acesta.

Ultimul tip de dronă „Viespe Neagră”, pe care FLIR Systems îl numește Sistem Personal de Recunoaștere, cântărește mai puțin de 33 de grame și are o lungime de mai puțin de 17 centimetri, precizează MEDIAFAX.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău