FOTO/VIDEO | Peste 40 de focare de ardere au fost stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

  • 07 August 2020 12:14
FOTO/VIDEO | Peste 40 de focare de ardere au fost stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 42 cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată în mai multe localități.

Pompierii au fost solicitați pentru lichidarea focarelor de ardere pe suprafețe extinse în raioanele Leova, Comrat, Rezina, Hâncești și Dubăsari.

Astfel, 20 ha de iarbă uscată au fost mistuite de flăcări în localitatea Leușeni, raionul Hâncești, în preajma  punctului de trecere a frontierei Leușeni. 

Două echipaje de pompieri au intervenit la fața locului, unde flăcările au cuprins o arie extinsă de vegetație într-o pădure de pini și se răspândeau cu repeziciune fiind un pericol pentru sectorul forestier. În ajutorul angajaților IGSU au intervenit și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Leușeni-1. Datorită efortului comun a salvatorilor și a polițiștilor de frontieră focarul arderea a fost lichidată.

Totodată, în după amiaza zilei de ieri, angajații IGSU au fost solicitați să intervină la stingerea focarul de iarbă uscată în apropierea satului Marcăuți, raionul Dubăsari, unde focarele care se răspândeau cu repeziciune și prezentau un pericol pentru un câmp de floarea soarelui. La stingerea incendiului  au intervenit trei echipaje de salvatori precum și două autospeciale din partea autorităților publice locale.

În urma arderii flăcările au nimicit 15 ha de vegetație, însă datorită intervenției prompte a IGSU au fost salvate 45 ha de floarea soarelui.

În acest context pompierii îndeamnă din nou populația să fie foarte prudentă și să respecte cu strictețe regulile antiincendiare pe timp de caniculă. Pompierii avertizează că în condiții de vânt și umiditate redusă focarele se răspândesc rapid și prezintă pericol pentru sectorul forestier, animalele sălbatice, dar și sectorul locativ. Cetățenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul menajer, iarba și miriștea uscată pentru a preveni incendii de proporții și extinderea acestora. În caz de situații de risc persoanele sunt rugate să apeleze Serviciul 112.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău