FOTO/VIDEO: O persoană a murit și zeci de oameni, răniți sau dați dispăruți în urma erupției vulcanul White Island din Noua Zeelandă

  • 09 Decembrie 2019 08:45
FOTO/VIDEO: O persoană a murit și zeci de oameni, răniți sau dați dispăruți în urma erupției vulcanul White Island din Noua Zeelandă

Aproximativ 100 de persoane au fost surprinse în apropierea unui vulcan din Noua Zeelandă care a erupt luni, incident în urma căruia mai multe persoane au fost rănite sau sunt date dispărute, informează site-ul Stuff, citat de mediafax.ro.

John Tims, comisarul adjunct al Poliției, a confirmat pentru The Guardian că o persoană a murit în urma erupției vulcanului White Island, din Noua Zeelandă.

„Bazându-ne pe această informație, există posibilitatea să fie mai mulți morți”, a adăugat Tims. 

Premierul de la Wellington, Jacinda Ardern, a anunțat că mai multe persoane sunt date dispărute în urma erupției vulcanului. 

Cel puțin o persoană evacuată de pe insulă este în stare critică.

O înregistrare în direct de pe insulă arăta un grup de turiști aflați în interiorul craterului chiar înainte de erupție.

Vulcanul de pe Insula Albă, sau Whakaari, a erupt luni după-amiază, la ora locală 14:30, aruncând în aer o coloană masivă de abur și materiale piroclastice.

Un purtător de cuvânt al autorităților a declarat că primele informații indică faptul că până la 20 de persoane au fost rănite în urma erupției.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău