FOTO/VIDEO | O expoziție deschisă în Moscova îi aduce omagiu lui... ''SuperPutin''

  • 09 Decembrie 2017 20:49
FOTO/VIDEO | O expoziție deschisă în Moscova îi aduce omagiu lui... ''SuperPutin''

De la musculosul Superman la jucător de hochei, prieten al animalelor, pilot de avioane sau Moș Crăciun, Vladimir Putin este prezentat în diverse ipostaze de super-erou în cadrul unei expoziții deschisă în această săptămână la Moscova, intitulată sobru ''Superputin''. Aceasta îi aduce un omagiu liderului rus care va candida pentru al patrulea mandat de președinte al Rusiei, informează sâmbătă AFP.

Într-o sală mare din cadrul unui centru artistic deschis într-o fabrică dezafectată din centrul capitalei ruse, vizitatorii îl pot admira pe Vladimir Putin prezentat mângâind un cățeluș, purtând steagul Rusiei în timp ce călărește un urs sau lansând rachete în culorile naționale.

"Fiecare artist a prezentat o calitate sau o valoare a președintelui", a declarat Iulia Dzioujeva, în vârstă de 22 de ani, activistă pro-Putin, una dintre organizatorii expoziției. 


Sursa foto: Vedomosti.ru

În total ''treizeci de pictori și sculptori reprezentând tineretul rusesc" participă la această expoziție deschisă la Muzeul UMAM până la 15 ianuarie.

"Fiecare artist a reprezentat o caracteristică pozitivă a lui Vladimir Putin. Toți artiștii îl iubesc, îl respectă și îl susțin", a mai spus Dzioujeva adăugând că până "și cele mai neobișnuite tablouri îl prezintă într-o manieră pozitivă'' pe președintele rus.

Expoziția îl înfățișează pe Putin în mai multe ipostaze de super-erou. "El este în primul rând un super-președinte și un super-lider", a precizat Yulia Dzioujeva înainte de a enumera o listă de calități ale șefului de stat: "franc, sportiv, iubitor de muzica, protector al animalelor"... 

 
Sursa video: Radio Free Europe / Radio Liberty

Vladimir Putin ''este loial și respectuos față de toți", a spus ea dând asigurări că Putin nu are decât ''aliați și prieteni".

Singurul lui defect? Faptul că nu are o "super-femeie", a adăugat chicotind organizatoarea referindu-se la faptul că după divorțul din 2013, președintele rus păstrează discreția în privința vieții sale private.

Inaugurarea acestei expoziții care, după Moscova, va ajunge la Berlin și Londra, coincide cu anunțul făcut miercuri de Vladimir Putin cu privire la candidatura sa la alegerile prezidențiale care se vor defășura anul viitor în luna martie. În cazul în care va câștiga, el se va afla în fruntea țării până în 2024, ceea ce îl va face să fie cel mai longeviv lider rus după Iosif Stalin, precizează AFP.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău