FOTO/VIDEO | Haine și încălțăminte de circa opt milioane lei, depistate de vameșii de la Leușeni

  • 31 Iulie 2018 12:30
FOTO/VIDEO | Haine și încălțăminte de circa opt milioane lei, depistate de vameșii de la Leușeni

Un agent economic din Chișinău este cercetat penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari. Conform actelor prezentate, aceasta urma să introducă în țară 15,6 tone de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte de tip second-hand, provenite din Germania, însă, în cadrul verificărilor, vameșii au stabilit că doar 1,2 tone erau mărfuri uzate, iar restul 14,4 tone de bunuri erau toate noi.

Frauda a fost deconspirată de către vameșii de la Leușeni, care, acționând în baza analizei de risc au redirecționat autocamionul închiriat de suspect pentru verificări suplimentare. Iar în rezultatul controlului fizic, aceștia au depistat numeroși saci cu haine și pantofi, de diverse modele, cu etichete atașate.

Ulterior, în cadrul inventarierii,  vameșii au numărat 12 858 de perechi de încălțăminte și 34 977 de articole vestimentare. Valoarea loturilor a fost estimată la 7,8 milioane lei.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal, unde principalul bănuit este administratorul întreprinderii.  Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate. Conform legislației în vigoare, infracțiunea de contrabandă este pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău