FOTO/VIDEO | Două manifestații la Chișinău – „Festivalul Familiei” și „Fără Frică”

  • 21 Mai 2017 15:33
FOTO/VIDEO | Două manifestații la Chișinău – „Festivalul Familiei” și „Fără Frică”

Două manifestații s-au desfășurat duminică, 21 mai, la Chișinău. În timp ce organizația Gender-Doc a organizat un marș al minorităților sexuale, la care s-au alăturat reprezentanți ai mai multor asociații neguvernamentale și ai unor misiuni diplomatice sub lozinca „Fără Frică”, președintele Igor Dodon i-a chemat pe toți doritorii la un „Festival al Familiei”, în Piața Marii Adunări Naționale.

Potrivit lui Igor Dodon, „Festivalul Familiei” din centrul Chișinăului a avut un mare succes.

„Consider că ar trebui să avem cât mai multe acțiuni de acest gen. Astfel de sărbători, dedicate valorilor noastre tradiționale, ne consolidează societatea”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

De cealaltă parte, participanții la marșul „Fără Frică”, care urmau să treacă pe strada București din Capitală, au fost întâmpinați la intersecția cu strada Alecsandri de un cordon format din preoți și credincioși ortodocși.

Pentru a evita posibile altercații, poliția a desfășurat un efectiv impresionant, care format un coridor de securitate. În scurt timp, participanții la marș au fost urcați de polițiști în câteva autobuze și microbuze, care au ocolit cordonul format de credincioși.

După încheierea marșului, organizatorii acestuia au susținut o conferință de presă. Ei au declarat că în acest an au adunat un număr record de participanți și susținători – aproximativ 500 de oameni, în timp ce poliția a estimat numărul acestora la 250 de persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău