FOTO | Vacanțele de unul singur sunt în trend în rândul tinerilor din Europa. Topul celor mai sigure și ofertante destinații pentru turiștii solitari

  • 22 Octombrie 2023 13:25
FOTO | Vacanțele de unul singur sunt în trend în rândul tinerilor din Europa. Topul celor mai sigure și ofertante destinații pentru turiștii solitari

Călătoritul de unul singur este tot mai întâlnit în rândul tinerilor din Europa, pe măsură ce turiștii caută mai multă libertate, independență și timp de reflecție în vacanțele lor. De la găsirea obiectivelor de vizitat și a lucrurilor de făcut, până la asigurarea securității personale, există o mulțime de lucruri de luat în considerare atunci când un călător singuratic își alege o destinație de vizitat.

Compania aeriană maghiară Wizz Air a realizat un clasament al celor mai bune orașe europene pentru turiștii care călătoresc singuri, pe baza datelor acumulate în acest an. Au fost analizate recenziile călătorilor de pe TripAdvisor, pentru a determina care sunt destinațiile care au oferit turiștilor singuri cele mai multe experiențe pozitive, scrie G4Media.

Rodos este cel mai bun oraș pentru călătorii solo în 2023

Frecia, mare, iaht, barca, vapor, vacanta
Sursa: Pexels

Orașul grecesc Rodos, situat pe insula omonimă, a ocupat primul loc în clasament. Peste 75% dintre recenziile călătorilor singuri de pe TripAdvisor au acordat destinației cinci stele.

Dintre acestea, atracțiile orașului au primit majoritatea recenziilor de cinci stele (79 la sută), alături de 73 la sută dintre recenziile pentru restaurantele situate în oraș.

Dacă vizitați singur, mergeți pe plajele imaculate pentru o după-amiază liniștită, plimbați-vă prin orașul vechi medieval pentru a descoperi poveștile cruciaților și cavalerilor și admirați moscheile colorate din cartierul Hora.

Un palat antic plin de viață în Split

Orașul croat Split s-a clasat pe locul al doilea, cu 73% dintre călătorii solo acordând destinației recenzii de cinci stele.

Vizitatorii au fost deosebit de entuziasmați de atracțiile orașului – 81 la sută au primit recenzii de cinci stele – în timp ce 66 la sută dintre recenziile restaurantelor au primit nota maximă.

Split este plin de situri istorice pe care este o plăcere să te plimbi singur. Centrul istoric este dominat de Palatul lui Dioclețian, unul dintre cele mai spectaculoase complexe romane încă existente.

Acesta nu este însă o relicvă. Între coloanele ample și fațadele impunătoare ale templelor, veți găsi baruri și restaurante înghesuite în fiecare colț.

Faro, orașul păsărilor și al bisericilor baroce

Faro s-a clasat pe locul al treilea pentru călătorii solo. Puțin peste două treimi din recenziile călătorilor solo au acordat cinci stele acestui oraș portughez.

Recenzile pentru atracțiile orașului au fost în proporție de 74 de cinci stele, în timp ce restaurantele au fost mai puține, cu 59%.

Dacă vă petreceți timpul singur în Faro, nu ratați orașul vechi plin de culoare, înconjurat de ziduri medievale. Pentru ceva mai strălucitor, mergeți la Igreja de Nossa Senhora do Carmo, o biserică barocă cu un interior aurit orbitor.

Pentru o excursie în natură, evadați în Parcul Natural da Ria Formosa, un paradis de 18.000 de hectare de lagune și mlaștini sărate, care abundă de păsări.

Bucătăria stelară a Istanbulului

istanbul
Sursa: pexels

Alături de Faro, pe locul al treilea se află Istanbul, metropola zbuciumată a Turciei. Două treimi dintre călătorii ssinguri au acordat orașului o notă de cinci stele.

Atracțiile orașului au primit un procent solid de 64% de recenzii de cinci stele, în timp ce restaurantele au excelat, 71% dintre turiști acordând acestora cel mai bun vot.

Poate fi intimidant să mănânci de unul singur, dar Istanbulul este locul perfect pentru a exersa mâncatul fără companie.

Puteți lua mâncare stradală de la nenumăratele tarabe de kebab sau un infam sandviș de pește (balık ekmek) pentru vânzătorii de pe malul Bosforului.

Nu vă veți simți stânjenit nici la o masă așezată, deoarece vă puteți așeza la o masă pe marginea trotuarului pentru a privi oamenii în cartierele la modă precum Çukurcuma.

Frumusețea galeriilor din Florența

Florenta Italia
Sursa: Pexels

Locul al patrulea în clasament a revenit Florenței, ale cărei recenzii au fost în proporție de 66% de cinci stele.

Orașul din nordul Italiei a primit 71 la sută recenzii de cinci stele pentru atracțiile sale și 61 la sută pentru restaurante.

Centrul istoric cu palate renascentiste grandioase și piețe grațioase este o plăcere să te plimbi singur, oferindu-ți tot timpul de care ai nevoie pentru a-i admira statuile și fântânile.

Iubitorii de artă se pot pierde în contemplare liniștită la extraordinara Galerie Uffizi, cu lucrări de renume mondial de Rafael, Botticelli și Leonardo da Vinci.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău