FOTO | Un nou contingent al Armatei Naționale pleacă în Kosovo

  • 03 Iunie 2019 13:41
FOTO | Un nou contingent al Armatei Naționale pleacă în Kosovo

Un nou contingent al Armatei Naționale pleacă în Kosovo. Cu această ocazie, astăzi, la Ministerul Apărării a avut loc o ceremonie, la care au fost prezenți ambasadori, atașați ai apărării, precum și rude ale militarilor pacificatori.

Ambasadoarea Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti, a declarat că Italia își exprimă înalta sa apreciere pentru dorința Republicii Moldova de a participa, alături de contingentul Italiei, la operațiunea care a avut și continuă să aibă un rol important în garantarea stabilității regionale și a unei vieți mai sigure.

 „Apreciem profesionalismul și competența militarilor moldoveni, dar și capacitatea lor de integrare și de interacțiune cu soldații italieni, într-o atmosferă caldă și colegială”, a spus Valeria Biagiotti.

La rândul său, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a mulțumit partenerilor italieni și americani pentru pregătirea, asigurarea logistică și transportarea efectivului Armatei Naționale în Kosovo, subliniind că prin participarea în KFOR, R. Moldova își demonstrează angajamentul de a contribui la securitatea regională și globală, asumat acum cinci ani.

Cel de-al unsprezecelea contingent al Armatei Naționale va pleca în Kosovo duminică, 9 iunie curent. Acesta este format din 41 de militari profesioniști, dintre care un ofițer de stat major, șapte geniști și un pluton de 33 de militari, care va executa misiuni de securitate și pază a obiectivelor militare și de patrulare.

Contingentul va fi dislocat în baza multinațională Camp Vilaggio Italia din localitatea Pech, Kosovo. Mandatul lor va dura șase luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău