FOTO | Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit în timpul unui show aviatic. Ministerul Apărării confirmă decesul pilotului

  • 07 Iulie 2018 16:26
FOTO | Un MIG 21 Lancer s-a prăbușit în timpul unui show aviatic. Ministerul Apărării confirmă decesul pilotului

O aeronavă MiG 21 Lancer, din cadrul Bazei 86 Aeriană Fetești, s-a prăbușit sâmbătă, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locația bazei aeriene. Mii de oameni se aflau în zonă și participau la evenimentele dedicate Zilei Porților Deschise, la Baza 86 Aeriană "Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță". Ministerul Apărării anunță oficial că Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, și-a pierdut viața. Acesta avea 36 de ani.

"Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbușită la Fetești, și-a pierdut viața. Ofițerul era în vârstă de 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea. Conducerea Ministerului Apărării Naționale transmite condoleanțe și este alături de familia îndoliată", se arată în comunicatul transmis de MApN.

Procurorii militari de la Parchetul Tribunalul Militar București s-au autosesizat și au deschis un dosar penal după ce sâmbătă s-a prăbușit un MIG la Fetești.

„În cursul zilei de astăzi, 7 iulie 2018, procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui accident aviatic în apropiere de autostrada A1, pe raza județului Constanța, deplasându-se la locul accidentului pentru efectuarea actelor de urmărire penală specifice. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, au informat reprezentanții Parchetului General.

Informația a fost confirmată și de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași. Reprezentanții instituție au declarat, pentru MEDIAFAX, că în momentul în care s-a intervenit pentru stingerea incendiului produs după prăbușirea avionului, a fost găsit pilotul decedat în aeronavă. În MIG-ul prăbușit se afla o singură persoan

Anterior, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Constanța au declarat, pentru MEDIAFAX, că informațiile pe care le-au primit de la locul prăbușirii MIG-ului 21 Lancer, la Fetești, arată că pilotul și-ar fi pierdut viața.

Potrivit primelor informații furnizate de ISU Călărași, pilotul ar fi reușit să se catapulteze. Ulterior, Ministerul Apărării a anunțat că "Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare".

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Constanța anunță acum că pilotul ar fi decedat. "De la locul accidentului ni s-a transmis ca pilotul ar fi murit carbonizat. Așa mi-au spus de acolo”, a declarat Claudia Tatarici, Ambulanța Constanța, pentru MEDIAFAX.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă, după prăbușirea unui MIG 21 Lancer, la Fetești, că prioritară este starea pilorului, iar aparatele de zbor ale forțelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcționare.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău