FOTO | Ultimele date: În Capitală au fost doborâți peste 4 mii de copaci

  • 21 Aprilie 2017 12:10
FOTO | Ultimele date: În Capitală au fost doborâți peste 4 mii de copaci

De la începutul ninsorii, din dimineața zilei de joi, 20 aprilie, doar în orașul Chișinău au fost doborâți peste 4 mii de copaci, pe străzi și în interiorul curților blocurilor locative. De asemenea, au fost rupți peste 1000 de copaci de pe teritoriul instituțiilor de învățământ.

Serviciile municipale nu au evaluat încă situația din parcuri, pădurile-parc și zonele verzi ale orașului, anunță Primăria municipiului Chișinău.

Autoritățile locale avertizează că numărul copacilor doborâți crește în permanență. La ora 11.00 erau mai multe străzi blocate. De asemenea, este blocat accesul către mai multe curți de blocuri de locuință și unele localități suburbane.

Transportul public nu circulă, cu excepția a 5 unități de transport de pe ruta de autobuz nr. 23, dar și ruta de autobuz nr. 122.

În mod prioritar, echipele de intervenție acționează la deblocarea străzilor principale, a intrărilor în Chișinău și a arterelor pe care circulă transportul public.

Serviciile municipale au solicitat unor agenți economici să pună la dispoziție tehnică specializată, care este antrenată la lichidarea consecințelor intemperiei.

În teren sunt mobilizate toate echipele de intervenție din cadrul serviciilor municipale, carabinierii și Armata Națională.

Pe întreg teritoriul municipiului Chișinău se acționează în continuare, pentru lichidarea treptată a consecințelor ninsorii.

-       În teren sunt mobilizate toate echipele de intervenție din cadrul serviciilor municipale

-       La lichidarea consecințelor ninsorii intervin carabinierii și Armata Națională

În context, Primăria municipiului Chișinău face următorul apel către locuitori:

1)      Să stea acasă!

2)      Să evite la maxim deplasările pe străzile orașului, inclusiv pe trotuare, având în vedere pericolul prăbușirii copacilor sau crengilor, dar și căderea zăpezii de pe blocurile de locuință sau clădiri;

3)      Să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte și să sesizeze autoritățile;

4)      Șoferii să evite parcarea mașinilor sub copaci;

5)      Serviciile municipale vor acționa non-stop, pentru a interveni la lichidarea consecințelor vremii. Pentru a informa despre arbori doborâți sau alte consecințe ale vremii, cetățenii sunt îndemnați să apeleze autoritățile la următoarele numere de telefon: 022-22-22-67; 022-22-26-04; 022-21-27-98, 901 și 902.

6)      Sa acționeze pentru deszăpezirea căilor de acces și înlăturarea crengilor rupte din interiorul curților blocurilor de locuință. 

Pe întreg teritoriul municipiului Chișinău se acționează în continuare, pentru lichidarea treptată a consecințelor ninsorii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău