FOTO | Trei blindate de tip Pirahna dintr-un lot de 19, au fost recepționate de Ministerul Apărării

  • 12 Ianuarie 2023 15:51
FOTO | Trei blindate de tip Pirahna dintr-un lot de 19, au fost recepționate de Ministerul Apărării

Trei blindate de tip Pirahna dintr-un lot de 19, au fost recepționate astăzi, 12 ianuarie, de Ministerul Apărări de la Chișinău, transmite Radio Chișinău.

Echipamentul primit contribuie la asigurarea activității cotidiene, îndeplinirea misiunilor de bază ale Armatei Naționale și la sporirea capacității de apărare a statului, a declarat ministrul Apărării Anatolie Nosatîi, în cadrul ceremoniei de recepționare a blindatelor. El a subliniat obiectivul de implementare a standardelor  occidentale și de înlocuire a echipamentelor vechi sovietice cu cele moderne, folosite în țările din Occident.

„Aceste transportatoare blindate deja sunt repartizate pentru dotarea batalionului 22 de menținere a păcii, prezent în toate misiunile internaționale la care participăm noi actualmente peste hotare. Aceste echipamente vor permite instruirea calitativă a militarilor în procesul de pregătire pentru detașare, dar și pentru îndeplinirea misiunilor pe teritoriul național. Efectivul batalionului are deja practică de utilizare a echipamentului”, a spus Nosatîi.

Aceasta este prima livrare de transportatoare blindate pe roți „Pirahna” iar în săptămânile și lunile următoare urmează să ajungă și alte loturi, a spus însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, Ullrich Kinne. Această donație va contribui la dezvoltarea sectorului de apărare și de participare a militarilor din Republica Moldova la misiuni internaționale, a spus diplomatul.

„Colaborarea germană-moldovenească în domeniul apărării va obține un nou nivel de calitate. Această livrare este parte a inițiativei Guvernului federal german de modernizare și îmbunătațire a capacității apărării Republicii Moldova și capacitățile acesteia de a participa în misiunile internaționale pentru menținerea păcii. Această participare este foarte apreciată la nivel internațional”, a menționat Ullrich Kinne.

Acest ajutor este oferit în baza Aranjamentului semnat între cele două părți în luna octombrie 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău