FOTO | Terenuri de joacă pentru copii, amenajate în centrele de cazare ale Inspectoratului General pentru Migrație. Finanțarea vine din partea UE

  • 10 Februarie 15:15
FOTO | Terenuri de joacă pentru copii, amenajate în centrele de cazare ale Inspectoratului General pentru Migrație. Finanțarea vine din partea UE

Datorită suportului venit din partea unor parteneri europeni, Inspectoratul General pentru Migrație (IGM) a reușit să îmbunătățească condițiile de trai pentru străinii cazați în centrele instituției.

Potrivit unui comunicat al IGM, lucrările au fost realizate pe parcursul ultimelor două luni și s-au axat, în special, pe amenajarea terenurilor de joacă pentru copiii aflați în două centre specializate ale IGM.

Amintim că în gestiunea IGM se află Centrul de Cazare și Centrul de Plasament Temporar al Străinilor destinate cazării temporare a solicitanților de azil, beneficiarilor de protecție internațională și străinilor luați în custodie publică, iar îmbunătățirea condițiilor sunt angajamente propuse de IGM în cadrul Planului național de acțiuni pentru aderare Republicii Moldova la Uniunea Europeană pe anii 2024-2027.

Proiectul a fost realizat în baza Memorandumul de colaborare semnat în luna septembrie 2023, între Inspectoratul General pentru Migrație și Asociația Obștească ,,EzzyLink”, iar lucrările au fost finanțate de către de către Czech Development Agency.

În prezent Centrul de Cazare al Inspectoratului General pentru Migrație adăpostește anual sute de cetățeni din zeci de țări ale lumii. O bună parte dintre aceștia sunt copii și persoane cu necesități speciale. Doar în aceste momente, la Centrul de Cazare al IGM și-au găsit refugiu 10 copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău