FOTO | Târgul Gaudeamus, la final

  • 20 Noiembrie 2016 15:28
FOTO | Târgul Gaudeamus, la final
Foto: Alexandru Dolea.

Este ultima zi a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România.

Peste 100 de lansări de volume sunt programate astăzi, când vor fi decernate și trofeele ediției. Ieri, mai mult de 40.000 de vizitatori au fost la târg; ei au asistat la zeci de evenimente, sesiuni de autografe, dezbateri și, bineînțeles, lansări de carte.

Jurnalistul și publicistul Crstian Tudor Popescu le-a propus cititorilor volumul "Viața și opera".

Cristian Tudor Popescu: Am scos totuși această carte- ăsta e termenul, la propriu - pe criterii exclusiv literare. E vorba de o selecție personală, o antologie de autor a tot ce am scris eu proză după revoluție, textele cele mai bune așa cum le-am considerat eu.

O altă carte lansată la Gaudeamus a fost semnată de Liliana Chinoveanu, realizatoare de emisiuni la Radio România Oltenia. Ea le-a propus cititorilor volumul de versuri "Labirint indus".

Liliana Chinoveanu: Poezia înseamnă pentru mine un lucru foarte important. Este o stare pe care o trăiesc și pe care încerc să o transmit celorlalți care încearcă și ei la rândul lor să mă descopere. Și mă bucur că acest "labirint indus" este o stare, pentru că aproape toate poemele pe care eu le-am prezentat în această carte le-am prezentat de asemenea pe site-ul nostru radiocraiova.ro. Cei care le-au citit s-au bucurat de aceste versusi și m-am hotărât să scot și acest volum care să fie o dovadă a faptului că literatura este o stare și un mod de a trăi permanent, de a ne simți foarte bine.

Târgul Internațional de Carte Gaudeamus își va închide astăzi porțile. Până acum, la această ediție, a 23-a, au venit peste 90.000 de oameni.

Sursa: romaniaactualitati.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău