FOTO | Târgul de Crăciun din Chișinău a fost inaugurat

  • 16 Decembrie 2017 08:22
FOTO | Târgul de Crăciun din Chișinău a fost inaugurat

Plăcinte, vin fiert, obiecte de artizanat, meșteșugărit, spații pentru distracția copiilor și diverse accesorii pentru sărbătorile de iarnă. Toate pot fi găsite la Târgul de Crăciun din strada 31 August a Capitalei,  inaugurat aseară, 15 decembrie și care poartă genericul: „Acasă de Crăciun”.

Locuitorii și oaspeții capitalei au fost, în cadrul ceremoniei de inaugurare, colindați și delectați cu cântece de formațiile „Fluieraș” și „Etno Republic”. Totodată, au fost aprinse și luminile de sărbătoare de pe bradul adus din munții Carpați, România, transmite IPN.

Premierul Pavel Filip a spus la ceremonia de inaugurare a Târgului că s-a ales genericul evenimentului „Acasă de Crăciun”, deoarece fiecare dintre noi, acasă se simte cel mai bine și simte căldura adevărată a sărbătorilor de iarnă,ia r multitudinea de evenimente preconizate îi va reuni pe toți, de la mic la mare, inclusiv pe concetățenii plecați peste hotare. Potrivit premierului, Guvernul pe care îl conduce are ca obiectiv integrarea europeană a Republicii Moldova, iar târgul a fost amenajat în stil european pentru a aduce Europa mai aproape. „Asta înseamnă să sărbătorim Crăciunul acasă așa cum sărbătoresc marile orașe europene Crăciunul. Acasă suntem împreună cu cei dragi, cu familia”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, șeful Executivului a spus că este important ca toți cetățenii Republicii Moldova să se poată bucura de sărbătorile de iarnă, indiferent de grijile cotidiene: „Am învățat acest lucru de la părinții mei – chiar când ne era greu în familie, întotdeauna au avut grijă ca noi, cei șapte copii, să ne simțim fericiți atunci când vine Crăciunul”. Astfel, peste patru mii de copii din toate raionale țării, inclusiv din regiunea transnistreană, vor ajunge la Târg cu suportul Guvernului.

Astfel, până pe 14 ianuarie, copiii vor putea sta de vorbă cu Moș Crăciun pe care îl vor găsit în vecinătatea bradului. Cei plini de energie vor avea posibilitatea să patineze pe gheață, deoarece a fost deschis și un patinoar în aer liber. Din Ucraina a fost adus un carusel cu o capacitate de 72 de locuri.

Pe str. 31 August, de la str. Bănulescu-Bodoni până la Pușkin, au fost instalate aproape 20 de căsuțe, unde vizitatorii pot vedea toate cele specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,17 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău