FOTO | Sute de salvatori și pompieri au fost ridicați de alertă

  • 18 Octombrie 2019 18:59
FOTO | Sute de salvatori și pompieri au fost ridicați de alertă

Sute de salvatori și pompieri au fost ridicați de alertă, astăzi 18 octombrie, pentru a interveni la lichidarea unei situații excepționale de amploare. Alarma a fost lansată de conducerea IGSU pentru a verifica starea de pregătire a serviciilor de urgență în caz de situații de risc, într-un exercițiu de teren orb.

Potrivit scenariului un cutremur de pământ cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter a prejudiciat infrastructura unei regiuni, iar pentru lichidarea consecințelor au fost necesare implicarea serviciilor de urgență.  

La fața locului în localitatea Răzeni din raionul Ialoveni au fost trimise echipe de intervenție din subdiviziunile IGSU Ialoveni, Anenii Noi, Strășeni, UTA Găgăuzia, dar și cel mai mare detașament de salvatori și pompieri din Chișinău, DRCS nr.1.  La Răzeni a fost instalată o tabără absolut autonomă, gata să asigure activitatea salvatorilor.

Prima operațiune în care au fost implicați salvatorii a avut loc pe traseul Chișinău – Cimișlia. Un accident de amploare cu victime multiple s-a produs. Aici a fost nevoie de lucrări de deblocare, descarcerare, dar și acordarea primului ajutor calificat. Ulterior angajații IGSU au fost antrenați în recuperarea unui mijloc de transport scufundat în iazul din localitatea Răzeni, și salvarea sinistraților din apă.

Pompierii au fost implicați la lichidarea unui incendiu, iar concomitent  salvatorii au salvat persoane de la înălțime. În exercițiu au fost implicați peste 250 de angajați IGSU cu 45 unități de tehnică.

Acțiuni similarea, dar pe timp de noapte au avut loc în nordul țării la Soroca și Florești, unde angajații IGSU și-au testat capacitățile de intervenție. Scopul aplicațiilor a fost pentru a verifica starea de pregătire a serviciilor de urgență în caz de o situație de criză de amploare în special în perioada rece a anului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
8,67 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:6,7 m/s
Tue
6 °C
Wed
10 °C
Thu
6 °C
Fri
3 °C
Sat
8 °C

Curs oficial BNM 24 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2607 0.0742
USD 17.8258 0.0539
RON 4.0097 0.0029
UAH 0.7287 -0.0006
RUB 0.2763 -0.0023
Arhivă Radio Chișinău