FOTO | Suspect de terorism, reținut de către ofițerii SIS

  • 09 Octombrie 2017 11:54
FOTO | Suspect de terorism, reținut de către ofițerii SIS

În contextul desfășurării măsurilor speciale de investigații pe profil de terorism internațional, Serviciul de Informații și Securitate, de comun cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI, a contracarat o tentativă de pătrundere pe teritoriul Republicii Moldova a unui cetățean străin, originar din Tunisia, legitimându-se cu acte de identitate ale unui stat din Uniunea Europeană, suspectat de conexiuni cu filiere jihadiste internaționale.

Bărbatul, în vârsta de 33 de ani, a încercat să traverseze frontiera de stat prin punctul de trecere „Sculeni”, având drept itinerar Republica Moldova – Ucraina - Federația Rusă – Kazahstan – China, punctul final de destinație fiind  regiunea autonomă din China, Xinjiang.

Urmare a verificărilor de securitate, ofițerii de investigații ai SIS au depistat un șir de elemente ce confirmă viziunile radicale ale persoanei, inclusiv materiale și dispozitive informaționale cu caracter extremist islamic. Totodată, în bagajele acestuia au fost depistate obiecte ce facilitează staționarea persoanei pe timp de noapte în câmpuri deschise și regiuni forestiere, precum și parcurgerea pe jos a distanțelor lungi.

Reieșind din eventualele riscuri cu caracter terorist și din raționamente de securitate, generate de prezența cetățeanului străin pe teritoriul Republicii Moldova, acesta a fost declarat  persoană indezirabilă pe o perioadă de 15 ani.

Bărbatul a fost escortat către statul partener din Uniunea Europeană și deferit organelor abilitate, în conformitate cu procedurile și standardele internaționale și urmare a  acțiunilor comune ale Serviciului de Informații și Securitate și ale Biroului Migrație și Azil al MAI.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău