FOTO | Soldații din Brigada „Dacia” vor să devină militari profesioniști

  • 20 Decembrie 2018 12:07
FOTO | Soldații din Brigada „Dacia” vor să devină militari profesioniști

Peste 300 de militari în termen din cadrul Batalionului 31 al Brigăzii „Dacia" din Cahul au absolvit, în premieră, un curs de instruire destinat militarilor profesioniști ai Armatei Naționale. Soldații au fost instruiți timp de șase luni de instructori din Armata Națională, SUA și România.

Prezent la ceremonia de absolvire, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a felicitat soldații care au optat pentru încadrare în serviciul militar prin contract, menționând că reforma Armatei Naționale și Programul "Armata Profesionistă" presupun și pregătirea militarilor după noi programe și concepte de instruire, elaborate după modelul armatelor occidentale.

Ministrul i-a îndemnat pe ostașii absolvenți să depună în continuare efort și să însușească arta militară de la corpul de ofițeri și subofițeri ai unității, cu experiență obținută în misiuni externe de menținere a păcii și exerciții multinaționale, pentru a fi mai pregătiți și gata pentru provocările unei armate profesioniste.

La curs, soldații au studiat aspecte ale planificării, conducerii la nivel de grupă, pluton și companie a tehnicilor de instruire, procedeelor de ducere a luptei, precum și mânuirea armamentului aflat la dotarea Armatei Naționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău