FOTO | Salvatorii vor folosi echipament performant pentru derularea operațiunilor de căutare și salvare urbană

  • 29 Noiembrie 2019 11:11
FOTO | Salvatorii vor folosi echipament performant pentru derularea operațiunilor de căutare și salvare urbană

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a beneficiat de un lot de echipament de căutare salvare urbană în cadrul proiectului implementat de Organizația elvețiană SWISSTEAMLEADERS „ Soluția globală de răspuns la dezastre”, care are drept scop îmbunătățirea capacităților tehnice de derulare a operațiunilor de căutare salvare urbană.

În cadrul implementării proiectului pe parcursul anilor 2018 - 2019 au fost efectuate șase misiuni de evaluare a echipei în care au fost desfășurate cinci instruiri având ca scop elaborarea standardelor naționale și a cadrului de management în domeniul operațiunilor de căutare și salvare urbană.

În cadrul programului s-a lucrat asupra îmbunătățirii capacităților  de răspuns a IGSU în misiuni de căutare salvare standardizate, eficiente, operative și sigure.

În acest sens urmărindu-se  creșterea ratei de supraviețuire  a populației afectate, dar și reducerea ratelor de accidente  în rândul salvatorilor. Achiziționarea echipamentului de salvare deblocare urbană a fost posibilă grație suportului financiar în valoare de 105 mii dolari SUA acordat de Banca Mondială în cadrul  Grantului „Consolidarea capacităților tehnice și de salvare în Republica Moldova.” 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău