FOTO | Salvatorii SMURD s-au întrecut în acțiuni de acordarea primului ajutor, în cadrul unei competiții desfășurate la Craiova, România

  • 15 Octombrie 2019 15:30
FOTO | Salvatorii SMURD s-au întrecut în acțiuni de acordarea primului ajutor, în cadrul unei competiții desfășurate la Craiova, România

Douăzeci și cinci de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au participat în cadrul Competiției Naționale de Descarcerare și Acordarea a Primului Ajutor Calificat desfășurate la Craiova, România. Întrecerile au fost organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Oltenia, unde au participat șaisprezece echipe SMURD din România, dar și o echipă din Republica Moldova.

Salvatorii SMURD s-au întrecut în acțiuni de acordarea primului ajutor demonstrând competențele profesionale în lucrări de descarcerare, deblocarea victimelor din fiarele autovehiculelor avariate, dar și salvarea oamenilor din situații de risc. Cei 25 de salvatori din Republica Moldova au demonstrat capacități înalte în domeniul primului ajutor, efectuând acțiuni de deblocare contra cronometru. Toate acțiunile participanților au fost strict monitorizate de un grup de arbitri din cadrul IGSU România.

Salvatorii din Republica Moldova au avut parte de o experiență inedită și au reușit să comunice cu colegii din România preluând tehnici și metode utile de intervenție. Competiția are drept scop îmbunătățirea pregătirii în domeniul descarcerării și acordării primului ajutor calificat, dar și schimbului de bune practici în privința strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere. Potrivit organizatorilor competiția a ajuns la a șaptea ediție.

 

 

 

 

 

 

   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău