FOTO | Salvatorii moldoveni plecați în Turcia continuă misiunea de salvare

  • 12 Februarie 2023 12:15
FOTO | Salvatorii moldoveni plecați în Turcia continuă misiunea de salvare

Echipa de salvatori din Republica Moldova plecați în misiunea internațională din Turcia au lucrat și pe parcursul zilei trecute pentru a identifica sinistrați sub ruinele și dărâmăturile blocurilor puternic avariate în urma seismului.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru situații de Urgență (IGSU), echipa USAR Moldova au format mai multe sectoare de căutare și s-au deplasat în orașul Antakya pentru misiuni de căutare-salvare.

Pe parcursul zilei de ieri, 11 februarie, au fost evaluate prin intermediul echipamentului specializat 5 blocuri rezidențiale. Căutările salvatorilor moldoveni au fost efectuate cu implicarea doi câni din dotare. Misiunea specialiștilor moldoveni va continua și pe 12 februarie.

Salvatorii moldoveni în comun cu angajații Serviciul Protecție Civilă din Turcia se vor deplasa la noi sectoare, pentru a efectua recunoașterea nivelurilor inferioare a blocurilor rezidențiale cu mijloacele de detecție.

Amintim, că în urma seismului de lunea trecută din Turcia, o echipă formată din 55 de salvatori din Republica Moldova s-a deplasat, pentru ajutor, în zonele sinistrate.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:2,06 m/s
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău