FOTO | Salvatorii moldoveni continuă căutările pentru salvarea victimelor cutremurului din Turcia

  • 11 Februarie 2023 10:50
FOTO | Salvatorii moldoveni continuă căutările pentru salvarea victimelor cutremurului din Turcia

Salvatorii din Republica Moldova, plecați în misiune internațională în Turcia, continuă căutările pentru salvarea victimelor cutremurului de lunea trecută. Pe parcursul zilei de ieri, 10 februarie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au evaluat 12 blocuri rezidențiale pentru a depista oameni aflați sub ruine, scrie Radio Chișinău.

În rezultatul acțiunilor întreprinse au fost recuperate două cadavre. Tot ieri salvatorii moldoveni, la solicitarea colegilor echipei USAR-Mexic, au acordat suport cu utilaj tehnic necesar (termovizor, cameră video, laser), pentru identificarea locului sinistraților blocați  într-un bloc avariat și salvarea unei persoane. Astfel în acest sens a fost formată o grupă mixtă Mexic-MD, se menționează într-un comunicat al IGSU.

Pe parcursul zilei de astăzi, 11 februarie, echipa Republicii Moldova va continua misiunea de căutare a sinistraților, dar și vor evalua starea construcțiilor avariate pentru a putea intra in zonele de risc.

Amintim că în primele ore, după preluarea misiunii, salvatorii moldoveni au reușit să salveze un băiat în vârstă de 3 ani care a rămas blocat în ruinele unui bloc mai mult de patru zile. Angajații IGSU au recuperat copilul viu și nevătămat după mai multe încercări de a ajunge sub ruinele blocului complet afectat de seism.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău