FOTO | Saber Guardian 2019 - cel mai amplu exercițiu militar multinațional găzduit în acest an de România

  • 13 Iunie 2019 16:23
FOTO | Saber Guardian 2019  - cel mai amplu exercițiu militar multinațional găzduit în acest an de România

Cel mai amplu exercițiu militar multinațional găzduit în acest an de România este în plină desfășurare, în mai multe locații din țară.

Astăzi, în poligoanele de la Cincu și Babadag, dar și la la Școala de Aplicație pentru Forțele Aeriene de la Boboc, în Buzău, vor avea loc aplicații militare, în prezența presei.  

La exercițiul multinațional Saber Guardian participă, timp de trei săptămâni, peste 13.500 de militari din 14 țări membre NATO și partenere.

Activitățile de instruire în comun cuprind exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasări de forțe, precum și activități cu specific medical. Scopul este acela de a testa capacitatea de mobilizare rapidă și de concentrare a forțelor în cel mai scurt timp, oriunde în Europa.

Saber Guardian și exercițiile naționale conexe se desfășoară în principal în centrele de instruire de la Cincu, Babadag, Smârdan, Capul Midia, Boboc și Bordușani.

Astăzi, în poligonul de la Cincu, județul Brașov, presa va putea asista la un exercițiu cu trageri reale.

La Babadag, în județul Tulcea, se vor desfășura trageri de luptă cu plutonul de tancuri, iar la Boboc, județul Buzău, va avea loc o acțiune de asalt aerian.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău