FOTO | „Să nu uităm cine suntem!”. Concert la Chișinău, dedicat Zilei Naționale a României

  • 27 Noiembrie 2022 10:36
FOTO | „Să nu uităm cine suntem!”. Concert la Chișinău, dedicat Zilei Naționale a României

O reprezentație neconvențională a dat, sâmbătă-seară, startul evenimentelor de la Chișinău dedicate Zilei Naționale a României, marcată pe 1 Decembrie.

Pe scena de la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” s-a îmbinat perfect muzica clasică, dar și cea ușoară românească, precum și cea din repertoriul internațional, transformată în emoții de formația „2GENTS” - Ciprian Rogojan și Doru Todoruț, soprana Andreea Bucur, chitaristul Alexandru Nicolae, împreună cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău sub bagheta maestrului Daniel Jinga, director general la Opera Națională București, și Capela Corală „Doina”, scrie Ziarul Național.

Bateristul Ciprian Rogojan, zis și „Cici de la Sistem”, cel care a urcat România, alături de Luminița Anghel, pe locul 3 la Eurovision în 2005, a făcut spectacol la tobe, talentatul Doru Todoruț s-a „plimbat” cu ușurință, cu acordeon sau fără, prin hiturile românești („O stea”, „Gura ta”) sau cele internaționale („Earth song” sau „Bella ciao”), iar soprana Andreea Bucur a fost și de această dată mare, acompaniată dumnezeiesc de peste cei 150 de muzicieni din orchestră și coriști.

Important este să nu uităm cine suntem. La mulți ani, România!”, a amintit Doru Todoruț motivul pentru care publicul numeros s-a adunat la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada României în Republica Moldova , cu sprijinul Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și al Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău , în parteneriat cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” și Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

FOTO | „Să nu uităm cine suntem!”. Concert la Chișinău, dedicat Zilei Naționale a României

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău