FOTO | Rolls-Royce Cullinan, primul SUV din istoria mărcii britanice, a debutat oficial în România

  • 17 Noiembrie 2018 12:11
FOTO | Rolls-Royce Cullinan, primul SUV din istoria mărcii britanice, a debutat oficial în România

Compania Schmidt Premium Cars, care deține dealerul Rolls Royce Motor Cars Munchen, a prezentat oficial în România primul SUV din istoria mărcii britanice Rolls Royce, Cullinan. Prețurile încep de la 265.000 de euro, fără taxe, dar pot depăși cu mult această sumă, în funcție de opțiunile alese. Primul model ar urma sa fi livrat, în România, în primul trimestru al anului viitor, iar potențialii clienți trebuie să aștepte mai mult de șase luni până la livrare.

La doar câteva luni de la premiera mondială, noul model a fost prezentat pentru prima dată în mod public, la Clubul Diplomatic din București, în cadrul unei ceremonii la care a participat și ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, relatează News.ro

“Industria de lux a Regatului Unit menține un nivel ridicat de investiții care ajută la crearea de locuri de muncă atât în Marea Britanie cât și în întreaga lume. Emblematicul “Spirit of Ecstasy” reprezintă mai bine ca orice alt simbol “the Best of British” și suntem încântați să vedem primul automobil Rolls-Royce 4x4, aici, în București”, a declarat Noble.

Există deja un interes deosebit pentru acest model atât din partea celor care dețin deja un Rolls Royce, cât și din partea unor potențiali clienți noi, potrivit companiei.

“Lista de așteptare este deja lungă și ne ghidăm după principiul ”primul venit, primul servit”. Așadar, pentru moment, va trebui să le cerem potențialilor clienți să aibă răbdare pentru că va dura mai mult de șase luni până când vor primi mașina comandată”, a afirmat directorul de comunicare corporate pe Europa Centrală și de Est în cadrul Rolls-Royce Motor Cars, Frank Tiemann.

FOTO | Rolls-Royce Cullinan, primul SUV din istoria mărcii britanice, a debutat oficial în România

Cei interesați vor descoperi Cullinan pe parcursul unui eveniment exclusivist, în următoarele zile, potrivit președintelui Schmidt Premium Cars, Michael Schmidt.

“Prezența noastră în București, dezvelirea în premieră a noului Phantom la Salonul Auto Internațional București, la începutul acestui an și prezentarea acestui nou model subliniază importanța României pentru Rolls-Royce”, a spus Schmidt.

Rolls-Royce Cullinan este răspunsul companiei britanice la solicitările clienților care vor să călătorească pe trasee mai puțin explorate în condiții de lux. Cullinan este al doilea Rolls-Royce construit pe noua platformă ‘Architecture of Luxury’, realizată integral din aluminiu.

FOTO | Rolls-Royce Cullinan, primul SUV din istoria mărcii britanice, a debutat oficial în România

SUV-ul are o suspensie pneumatică reglabilă și este considerat primul automobil “three-box” în segmentul său, având un perete de compartimentare care creează un mediu distinct pentru pasageri, separați de compartimentul pentru bagaje, potrivit companiei.

Mașina are o greutate la gol de 2,61 tone și un nou motor Rolls-Royce V12 de 6,75 de litri, care produce 563 de cai putere și un cuplu motor de 850 Nm, distribuit către noul sistem de tracțiune integrală și sistemul cu patru roți directoare. 

Schmidt Premium Cars deține dealerul Rolls Royce Motor Cars Munchen si Rolls Royce Motor Cars Service București. Dealerul din Munchen este cel mai apropiat dealer din regiune, iar service-ul din București este singurul din regiune, potrivit companiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău