FOTO | R.Moldova participă la exerciții militare de amploare în România

  • 02 Noiembrie 2016 14:48
FOTO | R.Moldova participă la exerciții militare de amploare în România

Exercițiu militar de proporții în Poligonul de la Cincu. Peste 1300 de militari din România, Canada, Germania și Republica Moldova participă la acest antrenament.

La exercițiul care se desfășoară în România iau  parte militari cu experiență în teatrele de operațiuni din Irak, Afganistan și Balcanii de Vest.

În cadrul antrenamentelor, a fost folosită muniție reală, cu armele din dotare.

Fiecare stat care a participat la acest exercițiu a venit cu tehnica din dotare.

Exercițiul multinațional SCORPIONS FURY-16 va dura opt zile și se desfășoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” din Cincu.

SCORPIONS FURY — 16 se desfășoară în trei etape constând în exerciții de comandament, de simulare reală în teren și cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament, având ca scop antrenarea comandamentului și subunităților de brigadă în planificarea și executarea unor operații tactice complexe, folosind procedurile standard de operare NATO, în cooperare cu parteneri din Alianța Nord-Atlantică și PfP.

În tot acest timp, în tabăra militară de la Capul Midia, județul Constanța, a demarat un alt exercițiu militar de amploare, care se va desfășura până pe 12 noiembrie.

Militari ai Brigazii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dascalescu” se vor antrena alături de militari americani din Batalionul 5-7 Aparare Aeriana din cadrul Fortelor Terestre ale SUA, dislocate in Europa (USAREUR), la exercitiul Patriot Shock V.

Americanii vor desfășura sistemul antiaerian Patriot, proiectate pentru apărarea împotriva avioanelor, dar și a rachetelor balistice.

Sistemul antiaerian de tip Patriot a fost mutat din Germania în România, pentru a descuraja atitudinea agresivă a Rusiei în Europa.

Sursa: infoprut.ro

Sursa foto: www.mapn.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău