FOTO | Republica Moldova se află sub cod galben de ninsori și vreme rece

  • 19 Martie 2018 12:27
FOTO | Republica Moldova se află sub cod galben de ninsori și vreme rece

Republica Moldova se află sub cod galben de ninsori și vreme rece valabil până joi 22 martie. În această dimineață aproximativ 140 de copii nu au ajuns la școală după ce mai multe curse școlare au fost anulate, iar noaptea trecută pompierii și salvatorii au intervenit pentru a debloca peste 30 de autoturisme, printre care șase ambulanțe.

Cele mai multe acțiuni de deblocare a autoturismelor și camioanelor au fost în apropierea localităților Mereșeni și Fundul Galbenei din raionul Hâncești. 

La această oră toate drumurile naționale sunt practicabile însă se circulă cu dificultate, anunță autoritățile. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Poliția Națională, a creat aseară o Celulă de criză pentru a monitoriza porțiunile de drum dificile, potrivit Lilianei Pușcașu,  ofițer de presă din cadrul Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

În cazuri de urgențe, populația poate apela serviciile 901, 902 și 903.

La această oră stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri în centrul și nordul R.Moldova, iar în sudul țării este de 8 centimetri.

Potrivit meteorologilor, codul galben de ninsori și vreme rea se menține și în următoarele zile. Pe drumuri se va forma ghețuș iar temperaturile vor coborî, în timpul nopții, și până la minus 13 grade Celsius, potrivit lui Ghenadie Roșca, meteorolog de serviciu în cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Temperaturile sunt cu 6-8 grade Celsius sub normele acestei perioade. Situați asemănătoare s-au înregistrat în primăvara lui 2013 și 2010. Potrivit meteorologilor, primăvara își va intra în drepturi de la începutul săptămânii viitoare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău