FOTO | Recepție la Ambasada României. Relația dintre România și R.Moldova este confirmată prin proiecte concrete, afirmă Pavel Filip

  • 01 Decembrie 2018 14:41
FOTO | Recepție la Ambasada României. Relația dintre România și R.Moldova este confirmată prin proiecte concrete, afirmă Pavel Filip

Relația specială dintre România și Republica Moldova este confirmată prin proiecte concrete de infrastructură energetică, rutieră, educațională, de comunicații electronice și de aprovizionare cu apă potabilă. Declarația a fost făcută de către premierul Pavel Filip la recepția organizată la Chișinău vineri, 30 noiembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României, transmite IPN.

Premierul a adresat un mesaj de felicitare poporului român, subliniind că România este pentru Republica Moldova mai mult decât un prieten și un partener. Pavel Filip a mulțumit părții române pentru suportul permanent acordat Republicii Moldova, inclusiv pe dimensiunea europeană.

„Sunt relații pe care le au oamenii care trăiesc într-un spațiu comun lingvistic și cultural. Ne-am propus să mărim acest spațiu ­ să trăim într-un spațiu care este legat și de o infrastructură comună. Și cred că, pe această cale, legătura dintre statele noastre va deveni și mai profundă”, a spus premierul.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a menționat că Republica Moldova este un partener strategic privilegiat și va fi susținută în continuare în aspirațiile sale europene.

„Vă asigur ca Republica Moldova va beneficia de o atenție sporită pe durata întregului mandat european al României. Rămânem cel mai ferm susținător și acționăm cu dragoste pentru materializarea multiplelor noastre proiecte bilaterale, în folosul cetățenilor”, a spus ambasadorul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău