FOTO | Pictorul Teodor Buzu a vernisat o expoziție la Praga

  • 15 Octombrie 2023 15:05
FOTO | Pictorul Teodor Buzu a vernisat o expoziție la Praga

Artistul plastic Teodor Buzu a vernisat vineri la Praga, Cehia, o expoziție de pictură cu genericul ”Trans-auction”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Teodor Buzu a menționat că expoziția cuprinde circa 30 de lucrări și a fost inaugurată în cadrul Festivalului International de Teatru ”Palm Off Fest” din Praga.

Prezent la eveniment, ambasadorul R. Moldova în Cehia, Alexandru Codreanu, l-a felicitat pe autor cu cea de-a 99-a expoziție personală, mulțumindu-i pentru modul său de a fi - în continuă interacțiune, pentru opera sa ce îmbină valorile culturale din estul și centru Europei, pentru activitatea sa artistică, care face legătura dintre cele două patrii ale sale - Republica Moldova și Republica Cehă, pentru creativitatea sa pozitivă ce îmbină atât de iscusit imaginația cu realitatea.

În cadrul Festivalului, actorii Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău vor prezenta astăzi spectacolul ”Dosarele Siberiei”, montat de Petru Hadârcă, un spectacol de comemorare a tentativelor de exterminare a românilor din spațiul pruto-nistrean în perioada ocupației sovietice a Basarabiei (1940, 1944-1991) prin foamete organizată și deportări sistematice.

img23008061

img23008061

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,14 m/s
Mon
8
Tue
6
Wed
7
Thu
5
Fri
7
Arhivă Radio Chișinău