FOTO | Peste 200 de copiii refugiați din Ucraina frecventează un Centru de Dezvoltare la Teatrul de Păpuși „Licurici”

  • 25 Iulie 2023 16:02
FOTO | Peste 200 de copiii refugiați din Ucraina frecventează un Centru de Dezvoltare la Teatrul de Păpuși „Licurici”

Peste 200 de copiii refugiați din Ucraina participă săptămânal la activitățile organizate de Centrul Educativ de Dezvoltare și Recreare din cadrul Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul teatrului, Ala Toma, a subliniat că Centrul a fost deschis în aprilie anul trecut. În cadrul acestuia activează atât cadre didactice din țara noastră, cât și pedagogi ucraineni.

„Aici sunt organizate zilnic o varietate de activități pentru copiii cu vârste cuprinse între 4-12 ani. Aceștia participă la activități de artă, design grafic, robotică-junior, hand-made, terapia prin jocul de nisip, neurografică și altele. Totodată, părinții acestora au posibilitatea să se implice în activități, să comunice și să interacționeze într-un mediu plăcut și prietenos. La fel, o dată pe săptămână, grupul de părinți refugiați au parte de activități de terapie prin artă. În pauze, beneficiarii Centrului au parte de gustări și mese calde”, a spus Ala Toma.

Activitățile sunt realizate în cadrul proiectului „Servicii integrate de protecție socială și de răspuns imediat la nevoile copiilor și familiilor refugiate din Ucraina și a celor din comunitățile gazdă”, realizat de Programul Educațional „Pas cu Pas”, cu sprijinul financiar al World Vision Ukraine Response.

De asemenea, deja de mai bine de un an, familiile din Ucraina beneficiază de bilete gratuite la spectacolele Teatrului Republican de Păpuși „Licurici”.

img23005914

img23005914

img23005914

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău