FOTO | Peste 150 de persoane au participat la a patra ediție Velo Road Chișinău

  • 23 Iulie 2023 09:00
FOTO | Peste 150 de persoane au participat la a patra ediție Velo Road Chișinău

Peste 150 de persoane au participat la a patra ediție a maratonului „Velo Road Chișinău”. Evenimentul sportiv a adunat copii, tineri, seniori și familii întregi care au traversat cu bicicleta, cu trotineta sau cu bicicleta electrică traseul stabilit de Centrul Municipal de Tineret Chișinău. Cursa de cicliști a fost însoțită de echipaje de poliție, inclusiv pe biciclete, pentru a asigura securitatea participanților la maraton, transmite IPN.



Startul a fost dat la Primărie, la ora 9.00. Timp de o oră, maratoniștii s-au deplasat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, până la Academia de Științe a Moldovei, după care s-au întors pe bulevardul central, direcția spre sectorul Buiucani, au traversat Piața Dimitrie Cantemir, strada Ion Creangă, cu întoarcere la Piața Unirii Principatelor Române, apoi au revenit la Primărie.



Primarul general, Ion Ceban, a participat în cursă pe trotinetă, alături de pretori de sector, reprezentanți ai municipalității. Edilul a declarat că în ultimul an și jumătate utilizează frecvent transportul alternativ, trotineta electrică sau bicicleta, spre serviciu și seara spre casă, încurajând astfel și alți cetățeni ai capitalei să procedeze la fel.

La finalul maratonului „Velo Road Chișinău”, toți cicliștii au primit certificate de participare din partea organizatorilor.



O nouă ediție a maratonului, cu un nou traseu, urmează a fi desfășurată în luna august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău