FOTO | PCRM despre revoluția bolșevică din 1917: cel mai important eveniment al secolului XX

  • 07 Noiembrie 2016 16:55
FOTO | PCRM despre revoluția bolșevică din 1917: cel mai important eveniment al secolului XX

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova se pregătește deja să aniverseze 100 de ani de la așa-zisa „Mare Revoluție Socialistă din Octombrie”, pe care o consideră cel mai important eveniment al secolului XX.

Declarații în acest sens a făcut luni, pe 7 noiembrie, când se împlinesc 99 de ani de la revoluția bolșevică din Rusia, liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Liderul comuniștilor moldoveni a vorbit în fața celor câtorva zeci de oameni, majoritatea de vârsta a treia, care s-au adunat la mitingul organizat la monumentul lui Lenin, instalat la Centrul expozițional „Moldexpo”, relatează INFOTAG.

Voronin le-a cerut participanților să nu uite „lecțiile marelui octombrie”, iar urmașilor  - să se opună acțiunilor actualei guvernări, pe care o consideră responsabilă pentru dezastrul în care se află Republica Moldova. El a acuzat autoritățile că folosesc sărăcia pentru a manipula opinia publică, iar pe exponenții puterii – că ar fi „cumpărat” instituțiile statului și justiția.

De asemenea, el și-a exprimat regretul că, acum 27 de ani, forțele anticomuniste au reușit să lichideze Uniunea Sovietică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău